Player_slider

Nye øvelser

Ryggtrening

Beskrivelse av øvelsen: Skiftevis arm- og benløft for ryggtrening (øvelse i video B0250 i Mage & Rygg i sportsbasics.com).

Formålet med øvelsen: Denne ryggøvelsen styrker dine muskler i ryggen. Helt fra skulder til bekken. Den får musklene til å arbeide på tvers av ryggen.

Uansett hvilken idrett du trener er en sterk kjernemuskulatur eller kroppstamme utrolig viktig. Øvelser fra gluteus (”rumpemuskel”) til skulder kalles for coretrening. Ryggtrening er derfor av avgjørende betydning for å opprettholde en god balanse, kontrollere bevegelsene og en god holdning. Ryggproblemer kan oppstå hvis det er ubalanse med f.eks. for svake ryggmuskler. Dette gjør øvelsen velegnet som skadeforebyggende trening. En svak rygg kan føre til ryggsmerter eller generelt ondt i ryggen.

Utførelse: Liggende på magen. Skiftevis arm- og benløft, høyre arm samtidig med venstre ben og motsatt. Strake arme og ben.

Perfekt oppvarmingsøvelse! Prøv å bruk ryggtrening som en del av både den fysiske trening og i oppvarmningen! Ved å ha struktur i treningen med ryggtrening og magetrening som faste deler i treningen, kan du unngå ryggproblemer og optimere dine forutsetninger for en mer holdbar kropp. Du kan også bruke treningsøvelsen til hjemmetrening!

Anbefalt repetisjoner og set: 5 - 15 / side x 1 - 3 set.

Populære øvelser
Gjør som 1002000 andre