Player_slider

Nye øvelser

Ryggtrening

Beskrivelse av øvelsen: Ryggløft + benløft for ryggtrening (øvelse i video G1500 i Kombinasjoner i sportsbasics.com).

Formålet med øvelsen: Denne kombinerede ryggøvelse styrker dine muskler i ryggen. Hele veien fra skulder til bekken.

I idrett, uansett hvilken idrett du trener, så er en sterk core eller kroppstamme utrolig viktig. Øvelser fra gluteus (”rumpemuskel”) til skulder kalles for coretrening. Ryggtrening er derfor av avgjørende betydning for å oppretholde en god balanse, kontrollere bevegelser og en god holdning. Ryggproblemer kan opstå, hvis det er ubalanse med for eksempel for svake ryggmuskler. Dette gjør øvelsen velegnet som skadeforebyggende trening. En svak rygg kan gi anledning til ryggsmerter eller generelt ondt i ryggen.

Utførelse: Lave ryggløft. Vær oppmerksom på å holde føttene i bakken. Heretter utføres benløft. Sørg for å holde benene strake, så det er benene som løftes og ikke "bare" føttene.

En god øvelse eller kombinasjon som del af oppvarmingen! Forsøk å anvende ryggtrening som en del av både den fysiske trening og i oppvarmingen! Ved å forsøke å ha en struktur på treningen med ryggtrening og magetrening som faste deler i treningen, kan du unngå ryggproblemer og optimere dine forutsetninger for en mer holdbar kropp. Du kan også bruke treningsøvelsen til hjemmetrening!

Anbefalt repetisjoner og set: 10 - 15 af hver x 1 - 3.

Populære øvelser
Gjør som 1186000 andre