4 tips til en motiverende og morsom trening

DSC04743.jpg

Hvordan sikrer du at dine spillere ikke synes fotballtreningen er forutsigbar og kjedelig? Hva handler den motiverende og morsomme treningen om?  SportMember gir deg svaret.

15. januar 2018

4 råd til sjov og motiverende træning
SportMember gir 4 små tips til en morsom og motiverende trening.

Enhver fotballspiller har på et eller annet tidspunkt opplevd det. Trøtt og sliten trasker man seg mot treningsbanen ut på kvelden, drenert for energi. Man  liker egentlig godt treneren, men fortiden har dessverre vist, at treningsøvelsene er repetisjon på repetisjon. Det nye og spennende er over for lenge siden.

Som trener er det heller ikke morsomt å se laget sitt framstå uten glød og spillelyst. Det kan det dog gjøres noe med.  SportMember gir her 4 små tips til en morsom og motiverende trening.

Råd nr. 1 - Gå sammen med en annen trener

Med trening noen ganger i uken, i i tillegg til kamper, kan man lett bruke mange timers fritid på laget, uten at man nødvendigvis bruker så mye tid på selve forberedelsen av treningsøkten. Få en hjelpetrener inn – om ikke annet så bare på enkelte økter. Det kan bidra til å øke kvaliteten på treningen når det er færre spillere per trener, men det er kanskje først og fremst de nye idéer og  tanker som kan inspirere og være en øye-åpner for nye måter å gripe treningen an på.

Råd nr. 2 - Variér og husk spesialtrening

Gjør øktene forskjellige. Hvis spillerne ikke vet hva de skal foreta seg på neste trening, blir økten aldri kjedelig og forutsigbar! Enten du trener barn, ungdommer eller voksne, så forsøk å tilpasse deler av treningen til spesialtrening. Et fysisk fokus den ene uken, et taktisk fokus den neste. Ha for øye at disse selvvalgte begrepene ikke kun dekker over en enkelt øvelse. Angrepsøvelser i fotball er eksempelvis ikke bare avslutninger, men også posisjonering, løp uten ball og offside.

Råd nr. 3 - Gjør det til en konkurranse

Enten det er barn eller voksne spillere du trener, så tilføy et konkurranse-element i treningen. Det øker både intensitet og vinnermentalitet, da man helst ikke vil tape for sine venner og lagkamerater. Det behøver nødvendigvis ikke å være ranglistet i avanserte Excel-ark med lister over pokaler og poeng. Du kan nøye deg med å la dem spille om hvem som rydder etter trening. Så lenge det er noe på spill. I tråd med resten av tipsene, bør du selvfølgelig prøve å variere hva som står på spill slik at det ikke blir for trivielt.

Råd nr. 4 - Vær seriøs under trening

Med mindre det er de yngste barnelagene vi snakker om, bør du forsøke å være saklig og seriøs ovenfor dine spillere. Det kan være en utfordring for mange trenere med tendens til at gå rundt å hyggeprate hvis laget består av venner eller kanskje en sønn eller datter. Er lagets ambisjonsnivå på et litt høyere nivå enn ren sosial omgang , så sikrer du en motivert treningsgruppe ved å ikke delta som spiller i treningen. Stå heller å dirigere og vær aktiv fra sidelinjen, i stedet for å smalltalke om andre ting. Dette gjelder selvfølgelig hvis vi snakker om et fotballmessig nivå hvor spillerne først og fremst er der for å bli bedre fotballspillere.

Med disse 4 rådene kan du komme et stort skritt nærmere med å få gruppen til å møte forventningsfull og spent opp til neste trening.

Klar til å komme i gang?

Klubben din på din måte! Administrer klubben din med SportMember og lette arbeidsbelastningen. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang. Opprett en konto med en gang.
Hva koster det?
Hvilke behov har klubben din? Basis- eller PRO-abonnement?
Prisdetaljer
Funksjoner
Ingen klubber er like. Våre funksjoner dekker dine behov.
Funksjoner