Kontingent- Samle alle betalinger i et enkelt betalingssystem

Kontingent

Vi kjenner alle til problemene: medlemmene betaler ikke kontingent i tide, betalingsinformasjonen er feil, eller betalingene går ikke igjennom. Slike situasjoner kan raskt gjøre jobben som kasserer i klubben til et mareritt. Vi i Sportmember har tatt dette problemet på alvor, og utviklet et verktøy som støtter kassereren i deres daglige arbeid med klubbens økonomi. På SportMember er betalingsoppkrevingen er enkel, rask og alt annet enn ressurskrevende. Prosesser som tidligere skulle håndteres manuelt  automatiseres hos Sportmember,  og gjør kassererjobben til en lek!

Nøyaktig hvordan betalingssystemet virker, kan du lese her. 

Medlemsavgift
Enkelt betalingssystem på Sportmember.no

Oversikt over alle betalinger i et enkelt betalingssystem

Med Sportmember har du en detaljert oversikt over alle som betaler kontigent eller treningsavgift. Her kan du tydelig se hvem som har betalt, når de har betalt, hvor mye de betaler, og også hva de skal betale i fremtiden. Siden betalingen skjer direkte gjennom våres betalingssystem, oppdateres denne visningen seg automatisk slik at du alltid har oversikt. 

Alt oppdatert- alltid!

I automatiske prosesser vil noen mene at man mister kontrollen, eller at betalingssystemet ikke kan oppfylle klubbens individuelle behov. Dette er ikke tilfellet med Sportmember. Her kan du skreddersy medlemskontingent til de forskjellige lag eller medlemmer, slik at alle får en medlemsavgift som passer til seg. Har du for eksempel et medlem som skal betale mindre gjennom familierabatt, kan det angis et nytt beløp for dette eller han/hun kan fritas helt. 

Du har også mulighet til å ekskludere bestemte grupper av medlemmer fra å betale kontigent, som for eksempel trenere eller skadede spillere. På denne måten er det kun de relevante spillerne som rent faktisk spiller, som skal betale medlemskontingent. 

Hvis du har et medlem som betaler sin medlemssavgift på en annen måte, for eksempel fordi de ikke stoler på elektroniske betalinger, kan denne betalingen også registreres i Sportmember. Du vil derfor være oppdatert over hvem som har betalt og hvem som mangler å betale, uavhengig av hvilken måte spillerne har betalt sin medlemskontingent eller treningsavgift.

Betalingssystem

Dere bestemmer selv kontingentperioden

I klubben har du mulighet til å sette forfallsdato for innbetaling av medlemskontingent nøyaktig på det tidspunktet som passer klubben. Enten du har en medlemsavgift som skal betales en gang i året, hver måned, eller i forveien av sommer- og vintersesongen, kan du på Sportmember tilpasse det akkurat som du ønsker. Får dere nye medlemmer midt i sesongen kan det opprettes trekk med reduserte beløp. 

En medlemsavgift kan også deles opp i ulike kategorier med ulikt beløp, som deretter knyttes til de gjeldene lagene. Et eksempel på dette kan være at man har en  junior- og senior avdeling i klubben, som grunnet forskjell i alder og treningsmengde ikke skal betale samme pris i kontingent. Her skal det bare opprettes to kontingenter med passende beløp, en til juniorlag og en til seniorlag, som så knyttes opp mot de respektive lag. 


Medlemsavgift: Enkel rutine 

Når de forskjellige medlemskontingentene er opprettet, trenger du ikke røre en finger. Sportmember vil da vite når de forskjellige kontingentene skal betales, og hvert år sende en betalingsforespørsel til de medlemmene som er koblet til et lag. Også nye medlemmer som blir opprettet i Sportmember blir automatisk lagt inn i Sportmembers betalingssystem. 

 

Nye medlemmer? ikke noe problem!

I Sportmember trenger du ikke lenger bekymre deg når det kommer nye medlemmer til klubben. Når medlemmet blir opprettet i Sportmember og koblet til et lag, blir det automatisk knyttet til kontingentbetalingen, og mottar betalingsforespørsler og påminnelser på samme måte som de eksisterende medlemmer. 

Kontingentbetaling igjennom Sportmember går ut på at et lag er knyttet til en medlemsavgift. For eksempel, er et ungdomslag knyttet til en ungdomskontigent. Med det samme et nytt medlem blir med i klubben, enten via din hjemmeside eller via en invitasjon fra treneren, blir spilleren også automatisk knyttet til det medlemskapet som passer laget han/hun er blitt en del av. Selvfølgelig kan det settes opp en prøveperiode, slik at medlemmet først mottar en faktura etter f.eks. 7 eller 14 dager. 

Treningsavgift
Betal treningsavgift på Sportmember.no

Automatisk betalingspåminnelse

Hvis du administrerer kontingentbetalingene dine igjennom Sportmember, trenger du aldri å bekymre å sende betalingspåminnelse til medlemmene dine - alt dette gjør Sportmembers betalingssystem for deg. 

14 dager før en ny betalingsperiode, vil det automatisk bli sendt en betalingsforespørsel til alle dine medlemmer som er knyttet til laget og lagets medlemsavgift. Begynnelsen på betalingsperioden starter da i dette tilfellet også her. Når tidsfristen er utløpt, kan du se nøyaktig hvem som enda ikke har betalt for sitt medlemskap, og sende en ny betalingspåminnelse. 

Betal treningsavgift 

Har dere en egen treningsavgift som skal betales i tillegg til den årlige kontingenten, kan du også gjøre dette i betalingssystemet fra Sportmember. Treningsavgiften betales på samme måte, og har de samme forutsetningene, som hvis du skal betale medlemskontingent. 


Betalingspåminnelse

Ingen kan snike seg unna lenger

I hver klubb finner du dem- de som sniker seg med på treninger uten å betale. Selvfølgelig finnes det situasjoner hvor klubben velger å snu det blide øyet til, men alt for ofte er det medlemmer som dytter kontingentbetalingen foran seg. Dette setter Sportmember en stopper for! Dersom et medlem ønsker å delta i trening og konkurranse, er de også nødt til å være logget inn på Sportmember og være en del av laget. På denne måten vet klubben nøyaktig hvem som er en del av laget, hvem som kommer til treninger, og hvem som spiller kamp. Og mangler de å betale, kan du sende dem en betalingspåminnelse. 


Enkelt betalingssystem gir fordeler for medlemmene

Fordelene gjelder ikke kun klubbens administratorer. Som medlem kan du si farvel til fakturaer i postkassen og tungvinte girooverførsler,  og heller få samlet regningene online. Først blir du varslet direkte på telefonen via din mail. Deretter ordnes selve betalingen på kort tid og hvis du takker ja til at SportMember lagrer dine kortopplysninger trenger du ikke å løfte en finger neste gang du skal betale medlemsavgift. 

Alle innbetalinger registreres i SportMembers betalingssystem og medlemmer mottar automatisk en e-post med kvittering. Tidligere betalinger kan du finne på din profil slik at du alltid har et detaljert overblikk over hva du har betalt.


Ingen betaling, ingen deltakelse

Hos SportMember har vi full forståelse for at man ikke har lyst til å kaste medlemmer ut av en klubb selv om de gjentatte ganger ikke har betalt side avgifter til tross for advarsler. Det finnes likevel en måte å løse det på. Med SportMember har dere mulighet til å utelukke disse medlemmene i å få beskjeder om aktiviteter og derfor i å kunne delta i fellesskapet, fram til de har betalt deres medlemskontingent.

Treningsavgift

Det betyr likevel ikke at de slettes fra laglistene eller ikke er en del av laget. Men det gir et ekstra initiativ til å betale, med mindre man vil se alt fra sidelinjen mens lagkameratene har det gøy. Enkelt og greit sikrer dere en sunn kultur i klubben hvor alle som innerst inne har lyst til å være med også får betalt.

Betal med alle kortyper til kun 3kr. + 1% av beløpet. Dette er et veldig lavt administrasjonsgebyr sammenlignet med andre muligheter, og klubben kan selv velge om dette skal belastes medlemmet, eller om klubben dekker dette.

Klar til å komme i gang?

Klubben din på din måte! Administrer klubben din med SportMember og lette arbeidsbelastningen. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang. Opprett en konto med en gang.
Hva koster det?
Hvilke behov har klubben din? Basis- eller PRO-abonnement?
Prisdetaljer
Funksjoner
Ingen klubber er like. Våre funksjoner dekker dine behov.
Funksjoner