Lagoppstilling og taktikk

Taktikk og lagoppstilling

For at dine spillere skal kunne forberede seg best mulig til kamp, kan du på forhånd planlegge og tenke ut hvem som skal starte på banen og hvem som skal starte på benken. Du kan enkelt lage en lagoppstilling og taktikk for kampen, og justere den som det passer for nye aktiviteter i løpet av sesongen. På Sportmember legger vi stor vekt på å gi deg og ditt lag nøyaktig de riktige verktøyene, for at dere kan dra seieren i land. Taktikk og lagoppstilling er selvfølgelig tilpasset mange forskjellige sportsgrener og nivåer, som gjør hverdagen som trener og spiller enklere!

Den perfekte lagoppstillingen 

Å lage en lagoppstilling på Sportmember er knyttet til aktiviteter du finner i den online kalenderen. Du kan enkelt gå inn på en aktivitet og deretter opprette en startoppstilling hvor du drar spillerne du har til rådighet på spillerbrettet i den posisjonen de skal ha. Her kan du lage en taktikk for aktiviteten, med de spillerne som er påmeldt aktiviteten. Spillerne kan se lagoppstillingen allerede med det samme du har laget den, så de kan forberede seg best mulig på den posisjonen de skal spille på. Trenere har også muligheten til å benytte en egen trener trenerdialog, hvor de kan diskutere oppstillingen og taktikk uten at spillerne kan se dette. På denne måten kan trenere internt bli enige om lagets taktikk, før de deler det med resten av laget. Noen ganger kan dette være godt, da trenerne kan drøfte hva de tenker om de forskjellige spillerne uten å skulle bekymre seg for å tråkke noen på tærne.

Lagoppstilling

Motivasjon for spillerne dine

Spesielt i fotballens verden er det godt kjent at lagoppstillingen til kamp er mye mer enn bare begynnelsen av et spill. Mange lag bruker nettopp dette, å være på startoppstillingen, som motivasjon for å alltid møte opp på trening og alltid yte sitt beste. For trenerne er det også viktig å ha oversikt over hvem de har i lagoppstillingen, slik at de har mulighet til å rullere mellom spillerne og holde oversikt over hva som har fungert i de tidligere kampene. Så ved å planlegge og holde oversikt over lagoppstillingen, vil man også gi grunnlag til en treningskultur hvor spillerne kan motiveres til å gi 100% og være forpliktet til sine lagkammerater og trenere. 

Taktikken- glem aldri motstanderen igjen 

Vi er alle sammen kjent med følelsen- du står på banen, det er sesongens andre runde med kamper og du tenker: hvordan var den første kampen igjen? Vant vi? Var det nummer 14 som vi skulle passe ekstra på, eller var det kanskje nummer 16? 

For en trener kan denne informasjonen være avgjørende. Derfor kan en trener allerede i den første halvdel av sesongen skrive notater om hva som har fungert og hva som ikke har fungert, som gjør prosessen med å tenkte tilbake i andre del av sesongen mye lettere. Har det for eksempel vært en motspiller som har vært veldig sterk og har scoret alle målene, kan du notere dette slik at du til neste kamp mot dette laget kan planlegge din taktikk ut i fra dette. Sportmembers taktikk inneholder både en del som er synlig for spillere og en del som kun er synlig for trenerne. 

Statistikk

Forberedelse er viktig før kamp 

Lagets taktikk er minst like viktig som selve spillet. Ved å legge energi i å forberede en god taktikk og line-up, kan spillerne rette alt sitt fokus på å gi alt for å beseire motstanderen. Som spiller er det eneste man trenger å gjøre å logge inn Sportmember, og tjekke hvordan startoppstillingen ser ut og forberede seg ut fra dette. Man ser også posisjonen til sine lagkammerater, slik at man kan forberede seg på hvem man skal spille sammen med og gjøre seg klar til samspillet. 

Taktikk for alle idretter

I alle lagsporter er det en utfordring med å koordinere og planlegge spilleroppsett og spillerfordeling. Dette gjelder ikke kun fotball, men også andre lagidretter som håndball, basketball, amerikansk fotball, osv. Idrett med mange spillere, for eksempel fotball eller amerikansk fotball, trenger oppstillingen for å holde oversikt over de passende spillere for hver posisjon og for å se hvordan det passer sammen med de andre spillerne. Med Sportmember kan treneren alltid finne fram sin taktikkplan uansett hvor han er, enten på sin bærbare PC, nettbrett eller mobiltelefon. På denne måten får du samlet alt på et sted, og gjør taktikkplanlegging enklere enn noen gang. 

Kampforberedelse
Kom forberedt til kamp! Planlegging i et nøtteskall

Enkel planlegging, hver kamp 

Når du oppretter en aktivitet med en aktivitetstype på Sportmember, oppretter systemet automatisk en distribusjon og mal for taktikken for deg. Spillerne som er påmeldt den enkelte aktiviteten blir automatisk lagt inn i oppsettsmalen, og treneren kan da plassere spillerne hvor han vil på banen. Malen er enkel å manøvrere i, og kan tilpasses etter "standardposisjoner" (f.eks 1-2-4-4 i fotball) eller på en helt egen måte hvor man kan plassere spillere hvor som helst på banen. Dette kan du gjøre til en god rutine når du skal planlegge kampen, slik at du får samlet informasjon i løpet av sesongen, som du kan bruke som lærdom og analyse for å se hva som fungerer best for ditt lag.

Alltid godt forberedt!

Å planlegge et kamp kan være stressende, spesielt hvis det er deg som står med ansvaret. Som trener må du ikke bare sørge for at det er nok spillere, men du skal også kunne kontrollere dem, vite hvilken garderobe som er ledig, og være tilstede for spillere og dommere. I tillegg til å planlegge taktikk, kan du i Sportmember også administrere ressurser, delegere oppgave, og invitere deltakere. Få gratis tilgang til alt dette ved å komme igang på Sportmember.no, og opprette deg som bruker. 

Taktikk og lagoppstilling

Klar til å komme i gang?

Klubben din på din måte! Administrer klubben din med SportMember og lette arbeidsbelastningen. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang. Opprett en konto med en gang.
Hva koster det?
Hvilke behov har klubben din? Basis- eller PRO-abonnement?
Prisdetaljer
Funksjoner
Ingen klubber er like. Våre funksjoner dekker dine behov.
Funksjoner