Tipping på sport i Norge: en guide for nybegynnere

Tipping er noe de fleste har hørt om fra tidligere. Fra hva man har hørt om kan det høres komplekst og vanskelig ut. Derfor gir vi deg denne artikkelen hvor vi skal forklare hva sportsbetting innebærer på en enkel og lettlest måte for nybegynnere.

Hva innebærer sportsbetting?

Idrettene som finnes er mange, og det er derfor også mye man kan tippe på innen online betting. Innen sportsbetting kan man tippe på alt fra fotball og ishockey til hesteveddeløp. Så fort du vet hva du ønsker å tippe på, så er det bare å lese seg godt opp på idretten for så å se på hvilke odds som passer deg best.


Skærmbillede 2021-11-25 kl. 16.29.02.png

Odds i sportsbetting

Når man er nybegynner kan det være lurt å først og fremst vite hva odds er. En idrett sin odds er først og fremst noe som kan fortelle deg om sannsynligheten av utfallet i kampen du skal tippe på. Det forteller deg også hvor mye du kan vinne om du tipper rett.

Desimalodds er den vanligste formen for odds i Norge og er det du mest sannsynlig kommer til å gå etter. Om kampen eller arrangementet sitt utfall ble slik du tippet vil du vinne tilbake den summen du la inn som innsats, ganget med oddsen.

Dersom et utfall av en kamp blir sett på som selvsagt vil oddsen ligge lavt. Det motsatte om laget sin sjanse for å vinne er lav, og da vil du vinne mer penger dersom utfallet faktisk skjer og du har tippet rett.

Vinnerodds

Den varianten av odds som blir sett på som den enkleste for nybegynnere er såkalte pre-match odds. Om du går for denne typen odds så tipper du på kampens utfall før den har begynt. Dermed har du god tid på deg til å gruble over hvilket lag du tror vinner, samt lese deg opp på hva andre tror – spesielt ekspertene!

Odds på spillere

I sportsbetting kan du også legge inn en innsats på en spesifikk spiller du tror vil score mål og gjøre det bra før kampstart. Om du har bra oversikt over stjernespillerne i en liga er dette en morsomt måte å tippe på. Spesielt i Europa– og verdensmesterskap er dette en vanlig odds å benytte seg av.

Live odds

Live odds er noe man kan å prøve seg etter hvert som man har skaffet seg litt erfaring i oddsspill. Dette sier vi fordi det er den mest avanserte oddstypen i sportsbetting ettersom du tipper på spillets utfall live i sanntid.

Etter du har kjøp en kupong for kampen vil du se at oddsen beveger seg opp og ned samtidig som kampen utvikler seg, og tipper deretter.

Klar til å komme i gang?

Klubben din på din måte! Administrer klubben din med SportMember og lette arbeidsbelastningen. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang. Opprett en konto med en gang.
Hva koster det?
Hvilke behov har klubben din? Basis- eller PRO-abonnement?
Prisdetaljer
Funksjoner
Ingen klubber er like. Våre funksjoner dekker dine behov.
Funksjoner