Player_slider

Hvordan registrerer jeg meg for automatisk betaling av kontingent?

Hos SportMember synes vi at betaling av kontingent skal være enkelt for medlemmer av klubber og foreninger over hele landet. Derfor fungerer SportMember´s kontingentbetalingssystem ikke bare som et automatisk betalingssystem til fordel for kassereren, men inneholder også en enkel online plattform for medlemmer/spillere til å betale sine kontingenter med alle former for betalingskort.

På bakgrunn av hvordan betalingene er satt opp i systemet, sendes det automatisk betalingsvarsler ut til alle medlemmer. Betalingvarselet inneholder en link som sender medlemmet direkte til betalingsvinduet. Når kontingenten er sendt ut vil den også være synlig på medlemmets profil. Dette gjelder både i app´en og på PC/Mac. Størrelsen på beløpet styres etter klubbens retningslinjer, og det finnes flere muligheter for eksempelvis å tillegge innmeldingsgebyr og prøveperioder. Man kan også frita medlemmer fra kontingentbetaling ved skader eller andre årsaker.

Betal kontingent Sportmember
Det røde feltet vises på et medlems profil hvis man har en utestående betaling i Sportmember. For å betale trykker man på det grønne ikonet av en handlevogn. 

Kontingentbetaling med betalingskort

Uansett hvilken korttype du har, kan du betale din medlemskontigent i SportMember. Det er nemlig opp til klubben/foreningen hvilke betalingsløsninger de vil akseptere, da alle muligheter godtas på SportMember. 

Du kan betale ved å trykke på det spesifikke utestående beløp (som vist på bildet over), ellers kan du trykke på ikonet med en mann oppe i høyre hjørne, og velge "Profilinnstillinger". 

Her inne velger du "Betalingsoverblikk".

Beløpet vil være markert med rød skrift hvis kontingenten IKKE er betalt, og alle de beløp som er betalt vil stå med grønn skrift. På den måten har full oversikt over alle tidligere betalte kontingenter, samt utestående betalinger. For å betale klikker du "Betal". 

I dette eksempelet skylder medlemmet 500 kr. for en juniorkontingent, som skal betales senest 4. oktober 2019. Da dette er medlemmets første/eneste betaling, kan man ikke se flere kontingentoppkrevninger med hverken rød eller grønn skrift.

Ved selve betalingen blir man møtt av en side med opplysninger som omhandler hvilken betaling det er snakk om, og hvor pengene sendes. Det vises også en oversikt over hvordan kontoutskriften vil se ut i din nettbank. Du skal samtidig lese og godta betingelsene, før du får lov til å betale. Til sist trykker du "Gå til betaling". 

Vil du gjerne spare tid og ressurser fremover, kan du i forbindelse med betalingsprosessen be systemet også huske dine kortopplysninger hvis man betaler med Visa eller MasterCard (i feltet "Trekk automatisk løpende de kommende ratene på mitt betalingskort), slik at du ikke behøver å løfte en finger ved neste betaling. 

Dette gjelder uansett om betalingsrundene finner sted hver måned, hvert kvartal, hvert halve år eller en gang i året. Blir man meldt ut av klubben, stopper de automatiske trekkene fremover, fordi kortopplysningene ikke lenger lagres i profilen. 

Én innlogging til hele familien 

Har man barn som er i den alder at de enda ikke kan styre på/avmelding til trening og betaling av kontingentbetalinger, kan mor eller far enkelt ordne dette. Ved å knytte barnet til din profil- og da få en foreldreprofil på SportMember, kan du nøyes med én innlogging til hele familien. Her kan du skifte til din sønns eller datters profil og utføre handlinger i appen på vegnet av barnet. Blant annet også betaling. 

Det er viktig å gjøres oppmerksom på at et barns utestående ikke kan ses på forelderens oversiktsside når man logger inn på SportMember-appen. Har man betalt sin egen kontingent på Sportmember, og så skal betale sønnens, skal man skifte over til sønnens profil. Dette gjør du ved å kikke på ikonet som viser en mann oppe i høyre hjørne, og trykk på den profilen du vil bytte til. Her betaler du som vist tidligere, enten ved å trykke på den grønne handlekurven eller ved å gå inn på betalingsoversikten. 

Du kan skifte til ditt barns profil ved å trykke på ikonet som viser en mann oppe i høyre hjørne. Trykk deretter på ikonet som viser ditt barns profil.

Man kan også registrere den samme e-postadressen til alle profilene, slik at man mottar én mail når det er på tide å betale kontingent, også får dine barn. 

Et barn kan uten problem være tilknyttet to foreldreprofiler, hvis man for eksempel er to foreldre som er skilt, hvor man bytter på å organisere hverdagen og betale kontingent. 

Var denne artikkelen til hjelp?
0 av 0 synes dette var nyttig
Gjør som 1372000 andre