Klubbhuset har blitt digitalt og foreldre elsker det

Opprinnelig skrevet av: Jannik Brinch Original språk: Dansk

Fotballsesongen står for døren, men tiden med laglister og giroer er slutt. Tjenesten SportMember har tatt over en stor del av de praktiske oppgaver i landets klubbhus.

Klokken 16 går det løs.

Det yngste barn skal hentes i barnehagen fordi det er håndball like etter. En time senere skal den eldste på fotball og hvordan var det egentlig med den kampen til helgen? Hvem skal kjøre, hvem vasker draktene og har noen husket drikkeflaskene?

I den kommende tid begynner fotballsesongen for alvor rundt i de norske klubber. Hundretusenvis av spillere i alle aldre skal ut på feltet, landets mange frivillige skal i aksjon og sammen med foreldre i massevis, få det hele til å henge sammen.

Tusenvis av foreldre bruker tjenesten

Men det som en engang foregikk manuelt ved bruk av giroer, laglister og alt for mange telefonsamtaler har nå blitt digitalisert. SportMember heter den gratis elektroniske tjenesten som gjør at man med få fingerbevegelser på en smartphone kan sikre seg både et overblikk og enklere kommunikasjon.

48-årige Christian Lundgaard Jensen er en av de mange brukere som benytter SportMembers muligheter til å finne vei gjennom den logistiske jungel.

“Jeg er selv lagleder på et oldboyslag samtidig som min sønn på 11 år spiller fotball, så med treninger og kamper er det mye å holde styr på,” forteller Christian Lundgaard Jensen.

I gamle dager ville det uke etter uke skulle koordineres via telefonsamtaler og laglister, men slik er det ikke lenger hjemme hos familien Lundgaard Jensen.

“Den tid hvor vi hadde laglister hengende på kjøleskapet er over hos oss. Alt foregår på mobilen. Alle kamper og treninger synkroniseres automatisk med kalenderen slik at vi mister færre ting og jeg føler vi er mye mer informert. Det er lett å få ett overblikk over de to lag min sønn og jeg er tilnyttet,” mener han.

I SportMember sitt hovedkvarter i Aarhus, DK, er man ikke overrasket over den store etterspørsel fra foreldrenes side.  “Det var behovet for å lette på administrasjonen av alt arbeidet rundt et lag som gjorde at jeg gikk i gang med å utvikle SportMember. Og vi har nettopp jobbet mye med å gjøre vår app og hjemmeside til et sterkt verktøy i en travel hverdag," forteller Holdsport's eier og direktør Frank Bjergø.

Mange-dobling av brukertall

Det er mer enn 10 år siden at han selv programmerte de første versjoner av SportMember.

Gjennom årene har tjenesten blitt utviklet markant med nye funksjoner slik at man kan innkreve kontingent, holde styr på bøter, føre statistikker, kampprogram og opprette hjemmesider for lag og klubber. Utviklingen har hatt stor betydning for antallet av medlemmer. Alene de siste fem år er medlemstallet 10 doblet slik at man i dag har rundt 500.000 medlemmer fordelt på ca. 8.000 klubber.

“Vi har gradivs bygget mange funksjoner inn i SportMember slik at tjenesten reelt fungerer som en hjelpetrener eller et digitalt klubbhus som kan ivareta alle funksjoner på tvers av et lag eller en klubb," sier Frank Bjergø.

Det hele kan styres via en app  så det er lett adgang til verktøyet via telefonen.

Kan brukes på tvers av idretter

Dermed har Sportmember for alvor vært med til å digitalisere sportsverden og selvom eksempelvis DBU (Dansk Boldspils-Union) har jobbet med et motsvar til bruk for fotballspillere i unionens egen regi er det ikke noe som bekymrer Frank Bjergø.

"Våres tilbud til utøverne og deres foreldre er at de kan bruke programmet på tvers av idretter. I de forskjellige forbundene jobber man aldri samlet, men kun for sitt eget beste", forklarer Frank Bjergø.

Integreres til NIF  og idrettens sentrale databaser

For å gjøre det enda enklere for klubbens styre og dens medlemmer, er nå integrasjonsprosessen med Norges Idrettsforbunds databaser satt igang. NIF krever at alle klubber skal ha et elektronisk medlemsregister, og med denne integrasjonen vil SportMember være enda mer komplett.

————————————————————————-

Forældre_Holdsport_App_2.jpg

HOLDSPORT (SportMember.no i Norge) - Fortalt med 150 ord

Holdsport.dk er et digitalt klubbhus som gir medlemmer på tvers av idretter mulighet til holde styr på spillere, kalender, tilmelding til kamper, hjemmeside, botkasser, kontingent og mye mer.

Selskapet er stiftet i 2004 av den nåværende eier Frank Bjergø. Han hadde en ide om at det måtte være mulig å lage et system som kunne lette på administrasjonen i idrettsklubber.

Medlemstallet siden 2010 er mange-doblet og steget til 500.000 spillere. I tillegg er det er det ca 8.000 klubber og 65.000 lag.

I dag tilbyr Holdsport sine tjenester i åtte land. Senest har selskapet lansert en platform på det enorme amerikanske marked. I utlandet går tjenesten under navnet SportMember.

Investorene Rasmus og Mads Pedersen har nettopp kjøpt 25% av Holdsport og investeringen skal brukes til å utvikle tjenesten enda mere. Målet med 500.000 brukere ved utgangen av 2017 er oppnådd, og veksten øker stadig.

Klar til å komme i gang?

Klubben din på din måte! Administrer klubben din med SportMember og lette arbeidsbelastningen. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang. Opprett en konto med en gang.
Hva koster det?
Hvilke behov har klubben din? Basis- eller PRO-abonnement?
Prisdetaljer
Funksjoner
Ingen klubber er like. Våre funksjoner dekker dine behov.
Funksjoner