Opprinnelig skrevet av: Niki Ranch Nielsen
Publisert: 02 januar 2013 kl. 15.23
Opprinnelig utgitt av Aarhus Stiftidende Original språk: Dansk

Grunderen bak Sportmember har truffet blink med et virtuelt klubbhus til mobiltelefonen hvor sportsutøvere og trenere kan holde styr på troppene før, under og etter kampene.

De fleste gode idéer kommer av et praktisk problem.

Sånn var det også for den århusianske entreprenøren Frank Bjergø da han spilte fotball på amatørnivå i 2004.

Slik som i så mange andre idrettsklubber og minisamfunn av glade amatørsportsutøvere knep det med planleggingen og kommunikasjonen mellom spillere og trenere.

»Noen ganger møtte vi fem spillere til trening, andre ganger 13. Det var umulig å koordinere noe som helst. «, husker han.

Frank Bjergø bestemte seg for å løse problemet.

Dengang arbeidet han på Københavs Universitet hvor han forsket på samarbeide via nettverk, og ph.d. prosjektet ble starten på en mindre revolusjon for koordinering av lagsport.

Raskt etter ble hjemmesiden holdsport.dk født. Et gratis verktøy som skulle hamle opp med den irriterende mail-kommunikasjon og forsimple koordineringen av aktiviteter i alle typer lagsport via et avansert kalender- og tilmeldingssystem.

Det virtuelle klubbhus ble raskt en suksess.

Sportsfolk strømmet inn på siden og opprettet lag- og spillerprofiler.

I dag kan holdsport.dk med sine knappe 100.000 registrerte brukere kalle seg for Danmarks største sosiale sportsmedie. Og grunderen har helt klart ikke ligget på den late siden.

Siden lanseringen har nye features med jevne mellomrom sett dagens lys slik at brukerne kan bruke siden som et omfattende statistikk-verktøy som holder styr på mål, røde og gule kort, oppkreving av kontingent, til å sende sms påmindelser og mye mer.

»Det har kommet overraskende på meg at behovet har vært så stort. Men det er deilig å få bekreftet at vi har fått tak i noe riktig«, sier Frank Bjergø, som for et par år siden sa opp sin jobb for å konsentrere seg 100 prosent om utviklingen av holdsport/sportmember.

I dag drives siden av bakmannen selv fra ett kontorfellesskap i Skolegade hvor han sammen med et par øvrige ildsjeler arbeider videre på konseptet.

Midt i desember lanserte holdsport for første gang en applikasjon til smartphones som inneholder en rekke av hjemmesiden basale funksjoner.

»Det er noe våre brukere har ropt etter i årevis«, fortæller Frank Bjergø.

Men selvom en applikasjon virket opplagt hadde han selv ikke forutsett den mottakelsen appen fikk.

Cirka 2.000 personer lastet ned app'en allerede den første dagen og sendte sportmember helt til tipps i sportskategorien i Apples App Store.

»Det er helt vilt når man tenker på at app'en er det samme konsept bare på en annen platform. Det kom som et stort sjokk og jeg har fortsatt overrasket over suksessen«, sier Frank Bjergø.

I skrivende stund har cirka 3.000 personer hentet applikasjonen og Frank Bjergø og hans medarbeidere jobber på spreng med den nye versjonen som kommer til å inneholde enda flere features.

I mellomtiden har de helt store organisasjoner og sponsorer på den danske sportsscene begynt å vise interesse for holdsport.

Frank Bjergø har blant annet tegnet sponsoravtaler med Carlsberg, Danske Spill og mobilselskapet Call Me.

Og han holder heller ikke tilbake når han offensivt melder for 2013:

»Vi regner med å nå 200.000 brukere«, sier han.


Link til den opprinnelige artikkel:
https://stiften.dk/aarhus/AArhusianer-stroeg-til-to...

Klar til å komme i gang?

Klubben din på din måte! Administrer klubben din med SportMember og lette arbeidsbelastningen. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang. Opprett en konto med en gang.
Hva koster det?
Hvilke behov har klubben din? Basis- eller PRO-abonnement?
Prisdetaljer
Funksjoner
Ingen klubber er like. Våre funksjoner dekker dine behov.
Funksjoner